Otthoni munka kell – de csak valós!

otthoni munka csavar összeszerelés

Otthoni munka, ami nem MLM, nem eladás, nem befektetés – Létezik?

A valós otthoni munka iránti igény, teljesen érthető okokból, egyre többekben merül fel, nagyon sok Facebook csoportban lehet ilyen jellegű kereséseket látni.

Az egyik otthoni munka közvetítő csoportban olvastam erre egy leegyszerűsített megfogalmazást, hogy a többség milyen munkát is keres:

” Itt van két csavar, két anya. Csavard rá az anyát a csavarra és kapsz érte 10 forintot. Annyiszor 10 forintod lesz, ahány anyát rácsavarsz a csavarokra. Adott az anya, adott a csavar, csak dolgozzál és teljesíts.”

Teljesen érthető, hogy az emberek zöme miért ilyen konstrukcióban keres otthoni munka lehetőséget: adott idő alatt elvégzett megadott munka után meg akarja kapni az előre megállapodott bérét. Mint egy hagyományos munkahelyen. Bizonytalanság, kockázat nélkül, kiszámíthatóan, tervezhetően. Ez teljesen normális és érthető emberi igény.

Csak sajnos ezzel a “vágyálommal” több probléma is van…. Amit ilyen formában keresnek sokan, az több okból sem létezik.

Nézzük meg, miért is.

 

Otthoni munka: gyöngyfűzés, borítékolás, toll összeszerelés és társaik


Jó néhány évvel ezelőtt még lehetett találni olyan otthonra kiszervezett munkákat, amikhez nem kellett semmi különösebb előképzettség. Ezek jellemzően aprólékos, pepecs munkák voltak, mint a gyöngyfűzés, borítékolás, tollak, kisebb játékok, ajándéktárgyak összeszerelése.

Már akkoriban is aprópénznek számító pénzt fizettek ezekért, teljesítmény szerint, de mégis voltak, akiknek ez jól jött.

Ma is sokan keresnének ilyen jellegű munkákat, amit otthonról, szabad idejükben végezhetnének.

De ma már az ilyen jellegű munkák megszűntek. Több okból is.

Szállítási költségek

Nézd meg a postai-, futár-, szállítási díjakat. Ha kiszámolod, hogy egy összeszerelendő csomag munkáltatótól a dolgozóig való eljuttatása, majd a kész termék visszajuttatása mennyibe kerül – ahhoz viszonyítva, hogy aprómunkáról, minimális díjazással beszélünk – ez nagy összeget tenne ki. Főleg ha sokfelé, sok tételt kellene oda- és vissza juttatni. 

Gépesítés és Kína

A mai világ egyre inkább technológia vezérelt, egyre inkább automatizálódik minden. Ma már szinte mindenre van gépi megoldás, gyártó vagy összeszerelő gépsor. És emellett ott van a nagyon olcsó kínai munkaerővel történő megoldás – hiszen Kína óriási állami támogatást ad szinte minden gyárnak, kereskedőnek, plusz az óriási népességszám is alacsonyan tartja az ottani munkabéreket, így Kínával árban versenyezni szinte lehetetlen. Nem véletlen, hogy nagyon sok neves külföldi cég is Kínában végzi a gyártatást…

Az otthoni munka minőség ellenőrzési problémái

Gondolj bele: ha egy cég, vállalkozás ismeretlen embernek kiad egy munkát, nem tudja ellenőrizni, milyen ember, milyen munkaerő a jelentkező, hogyan, milyen minőségben fogja elkészíteni, milyen körülmények között. Élelmiszeripari és több más területen ott vannak a szigorú szabályozások is, HACCP meg hasonlók. A munkaadó kiszervezés esetén nem tudja folyamatában kontrollálni a minőséget, alaposságot. Nem tudhatja, hogy – pl. drágább alapanyagok, alkatrészek esetén – nem tűnik-e el a kiküldött anyag… Érthetően egy munkaadónak fizikailag végzendő munkát kiszervezni a gazdaságosságon felül még elég rizikós is, sokat bukhat minden szempontból.

Bérigények

Akik összeszerelés jellegű otthoni munka lehetőséget keresnek, legtöbbször nem vállalkozói, nem cégvezetői fejjel gondolkoznak. Ami persze érthető is, hiszen ők munkavállalók szeretnének lenni, a tervezés, gyártatás, egyéb tervezési dolgok felelőssége őket nem érinti, így nem is érdekli, de persze nem is kell, hogy érdekelje.

Viszont munkavállalóként – igazodva a magas árakhoz – van egy bizonyos fizetség elvárása. Ami  – még ha viszonylag alacsony is lenne – többnyire még akkor is jóval magasabb, mint amit a cég, vállalkozó az összes egyéb költség, adó, stb.  bekalkulálása mellett ki tudna fizetni érte. A munkaadónak nem csak arra kell gondolnia, hogy a munkavállaló elégedett legyen a neki kifizetett díjjal – de arra is ügyelnie kell, hogy a gyártási, összeszerelési költségek és egyéb rárakódó tényezők után az általa megszabott eladási ár még versenyképes maradjon a piacon, úgy, hogy azért neki is legyen belőle nyeresége.

Mert az úgy nem éri meg senkinek, ha a munkavállaló elégedett ugyan, a termék elkészül jó minőségben, csak éppen nem lehet azon az áron eladni a piacon, ami még a vállalkozásnak is megéri – mert a konkurensek gépesítve gyártanak, vagy olcsón beszerzik Kínából. Egy cég vagy vállalkozó sem jótékonysági intézmény, ő is abból él, abból fizeti a költségeit, amit a cége, vállalkozása megtermel.

Egyedül akkor lehet ilyen formában működtetni hasonló kiszervezett munkákat, ha a cég valahonnan plusz támogatást kap, ami fedezi a munkavállalóknak kifizetett, viszonylag “normális” bérek, díjak után keletkező veszteségeket. Jellemzően ilyen a mozgáskorlátozottak, vagy egyéb fogyatékkal élők foglalkoztatása, állami támogatással – de ezen lehetőségek száma is igencsak lecsökkent már, és ezekből a bérekből sem fog senki meggazdagodni…

Az otthoni munka reménytelen?

Bár a hagyományosan keresett kiszervezett munkákról sajnos már le kell mondani, mégis van olyan terület, ahol sikerrel találhatunk otthoni munka lehetőséget.

/A legszélesebb körnek elérhetőek az MLM rendszerek lennének – de ebbe itt most nem megyünk bele, mert most a hagyományos lehetőségekről beszélünk. Az MLM lehetőségekkel kapcsolatos gondolataim majd egy másik bejegyzés témáját adják./

Azokat a munkákat tudják a cégek számukra is gazdaságosan kiszervezni, amelyekhez nem kell fizikailag anyag, alkatrész mozgatással számolni.

Ezek azok a különféle adminisztrációs jellegű munkák, amiket interneten keresztül is el tudsz látni, otthonról, mert nincsenek helyhez, irodához kötve. Emailben, különféle fájlmegosztókon keresztül megoldható a szükséges dokumentumok, levelek, stb. küldése, és a kész anyagok visszajuttatása is, költségek nélkül.

Az ilyen munkakörben dolgozókat nevezzük virtuális asszisztensnek, távtitkárnak, otthoni asszisztensnek.

Ez az a megoldás, ami mind a munkaadónak, mind a munkavállalónak egyformán előnyös, gazdaságos, és megéri. A munkaadó ilyen jellegű munkák kiszervezésével  nagyon sokat tud spórolni. A munkavállaló pedig nagyságrendekkel többet tud ilyen formában keresni, mint egy átlagos munkahelyen. Nem véletlen, hogy egyre több vállalkozás felismeri ezt, és alkalmazzák a VA-kat.

De van egy rossz hír…

Ezekhez a munkákhoz tudás kell. Ezek a munkák nem olyanok, hogy bárki, mindenféle képzettség és tudás nélkül el  tudná végezni. 

Aki pl. nem tud helyesen írni, és azt sem tudja, hogyan tudja ezt korrigálni; aki nem tud emailt küldeni; aki alapszinten sem ért a számítógéphez; aki nem ismer különböző irodai programokat;  aki nem tud kezelni különféle online felületeket; és még tanulni sem hajlandó – az sajnos nem tud ilyen területen sem érvényesülni.

Viszont egy minimális alap tudással, és főleg tanulási hajlandósággal, ma már akár otthonról, ingyenesen is elsajátítható nagyon sok minden, amivel aztán később már próbálkozhat ilyen területen.

Az is igaz, hogy ha az alapok nincsenek meg, akkor nagyon-nagyon nehéz, és hosszú idő, míg ezeket a dolgokat, amik szükségesek egy ilyen munkához, összeszedi valaki – de nem lehetetlen.

Vagy le lehet rövidíteni az időt, és el lehet végezni egy virtuális asszisztens képzőt. Több ilyen online is elvégezhető tanfolyam található a piacon, tartalomban és árban is széles a skála.

(Mi a Digitális Iskolában arra helyeztük a hangsúlyt, hogy valóban minimális előképzettséggel is el lehessen eredményesen sajátítani mindazt a komplex ismerethalmazt, ami ehhez a munkához szükséges.)

 

De meg kell érteni, el kell fogadni, hogy tanulás nélkül ez nem megy. Aki nem hajlandó időt, energiát, tanulást szánni arra, hogy felzárkózzon a mai kor követelményeihez, annak sajnos tényleg csak a gyári csavar összeszerelés marad – bár ma már az is gépesítve van…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük