Menü Bezárás

Amikor a véletlenek sorsfordító szerepet játszanak

Amit ebben a bejegyzésben elmesélek, az fontos felismerést hozhat neked is a véletlenek jelentőségéről, és az életünkre gyakorolt hatásukról.

Szabó Orsi vagyok, kisvárosi, 46+-os vállalkozó, anyuka, 1 felnőtt és 1 nagykamasz fiúgyerekkel, + csatolmányként tartozik hozzám egy kis lökött snacikutya is. Szüleim mindketten pedagógusok voltak, talán nem meglepő, hogy én is ezen a pályán indultam el. 

Tanító-német nyelvtanár szakon végeztem, és sokáig úgy tűnt, a megszokott keretek között folytatom a családi hagyományt, hiszen a főiskola elvégzése után rögtön pedagógusként helyezkedtem el. Az eredeti végzettségem alapján kisgyerekeket tanítottam (volna) írni-olvasni-számolni, és német nyelvre.

Aztán egy teljesen váratlan fordulat miatt borultak a terveim, és egy kényszer szülte, véletlen tanfolyamválasztásnak köszönhetően egészen másfelé kanyarodott az életem. Ezt a véletlent követte még néhány kacskaringó – ma pedig már 10 éve vállalkozó vagyok, az online iskolám 6. éve működik, ahol több mint 600 felnőttet tanítottam eddig online tanfolyamokon keresztül, sokféle számítástechnikai témában. 

Bár most is tanítok, de azért eléggé messze kerültem az eredeti tanító nénis terveimtől, ugye?

És hogy miért éppen itt kötöttem ki? Rájöttem, hogy a felnőttoktatás éppen olyan fontos terület, mint a kisgyerekek tanítása. És bár teljesen más felnőtteket tanítani, mint gyerekeket, nekik is ugyanúgy fontos, hogy a magyarázatok érthetőek, egyszerűek és alkalmazhatóak legyenek. Szívügyemmé vált, hogy azokat segítsem a megértésben, alkalmazásban, akik az iskolában még nem tanulhattak informatikát, emiatt ma jelentős hátrányban vannak ebben a digitális világban. Ezért dolgozom, ezzel a céllal készülnek a tanfolyamaim, ezért működik a Digitális Iskola.

De kicsit előre szaladtam a véletlenekkel való kalandozásaim történetében 🙂 Később majd elárulok még néhány érdekes részletet arról, hogy hogyan, milyen kanyarokon keresztül jutottam el idáig, és milyen nehézségekkel szembesültem ezen az úton.

Neked mi a véleményed a véletlenekről?

A te életedben volt esetleg olyan történés, ami nem várt fordulatot hozott számodra? Ami jelentősen befolyásolta az eredeti elképzeléseidet?

Vagy éppen úgy gondolod, véletlenek nincsenek, és mindennek oka van, minden történés okkal terel bennünket valami felé?

Ha van kedved, bátran oszd meg velem a te történetedet, nagyon szívesen olvasom mások tanulságos sztoriját, mert igazán inspirálóak tudnak lenni. Írj hozzászólást ehhez a bejegyzéshez.

Szabó Orsolya
Digitális Iskola tulajdonosa

 
 
Ha konkrét, lépésről lépésre vezető gyakorlati segítség kellene, nézz szét az elérhető tanfolyamaim között:

INGYENES ANYAGOK

2 Comments

  1. Sivák Tamás

    Igen talán nekem is 2019-es év volt a sors forditó az életemben.Ekkor is egy daganatos betegséget diagnosztizáltak nálam.Akkor abban a pillanatba össze dölt a világ,és feltetem magamnak a kérdést miért pont én.1-2 nap után aztán elhatároztam,hogy nincs helye az ön sajnálatnak senki sem fog segiteni nekem,és csak magamra számithatok,és elhatároztam,hogy minden elkövetek a gyógyulásom érdekébe.Jelentem sikerült legyőztem a halálos kort hisz itt vagyok és élek.Igaz nem vagyok 100%-os állapotba de élek.Rá jöttem nincs más megoldás mint a hálozatépités hisz fizikailag nem vagyok olyan állapotba,hogy vissza térjek a meg szokot mókuskerékbe.Ezért vagyok itt meg szeretném tanulni az online marketing minden csinját binját.Ezért hálás vagyok neked kedves Orsi,hogy megismerhetelek és tanulhatok tőled.
    További sok sikert hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük