Menü Bezárás

Mi az az egyetlen dolog, amire szükséged van?

Ma arról írtam neked, mennyire minimális dolog szükséges ahhoz, hogy előtted is kinyíljon a világ.

A korábbi munkahelyeimen, majd az egymást követő online tanfolyamaimon többségében azoknak volt segítségre szüksége a számítógéppel és/vagy az internettel kapcsolatban, akik korábban iskolai keretek között még nem találkoztak az informatika alapjaival. Ők túlnyomó részben a 40-50 feletti korosztályba tartoznak.

De rajtuk kívül a fiatalabbak közül is jócskán voltak tanulóim: többnyire gyermek(ek)kel otthon lévő anyukák, akik előzőleg más területen tevékenykedtek, és most akár kényszerből – lásd pandémia – akár saját álmaik megvalósítás érdekében váltani szeretnének.

A Digitális Iskola küldetése így kettős.

Egyrészt az idősebb korosztálynak kínálok segítséget ahhoz, hogy utolérjék a digitális világot, hogy könnyebben boldoguljanak a mindennapokban adódó számítógépes feladatokkal, hogy számukra is természetessé váljon az eszközök, programok használata, és ne mumusként tekintsenek rájuk.

Emellett pedig a kisgyermekes anyukáknak – és akár apukáknak – is kínálok olyan digitális tudást, amit a mindennapjaikban, a munkában, a gyermekek fejlesztésében is hasznosíthatnak, de akár pályát is módosíthatnak a segítségükkel.

Mi az az egyetlen dolog?

Igazából, az én ideális tanulómnak mindössze egyetlen tulajdonsággal kell rendelkeznie: legyen benne tudásvágy. Ha ez megvan, akkor meglesz minden más is ahhoz, hogy az új ismeretek elsajátítása sikeres és sikerélményt adó legyen.

Én adom az érthető egyszerű magyarázatokat, a szemléltető videókat, leírásokat, a felületet, ahol mindezt eléred, a közösségbe tartozás lehetőségét, ahol egymást is segíteni tudjátok, és ahol tőlem is lehet kérdezni bármikor – neked csak a tanulási hajlandóságodat kell mellé tenni.

Ha ez megvan, akkor időd is lesz tanulni, mert ami fontos számodra, arra úgyis szakítasz időt, igazam van?

Te melyik csoportba tartozol?

Akiben nincs meg minimálisan sem az elszántság, a tenni akarás, a tanulni akarás – annak adhat bárki bármilyen hiperszuper anyagot: ha halogatja, nem foglalkozik vele, nem szán rá időt, magától bizony nem fog semmi a fejébe bekerülni. 

Szerintem viszont te egészen biztosan az ideális kategóriába tartozol 🙂

Hiszen az érdeklődésed megvan, ezért vagy itt. A kitartásod is megvan, hiszen még mindig olvasod a sokadik írásomat is. Már csak az elszánás hiányzik ahhoz, hogy te is belekezdhess valami számodra egészen új, érdekes és izgalmas, új élményeket rejtő utazásba valamelyik tanfolyamon keresztül.

És ki tudja: lehet épp te leszel a következő, akinek a nagy fordulatot vevő sikersztorija tovább bővíti a számomra kedves élménybeszámolók sorát 🙂

Hamarosan ismét jelentkezem!

Addig is, ha van kedved, oszd meg velem a véleményed, vagy saját történeted itt hozzászólásban – mindig örömmel elolvasom, amiket írtok.

Szabó Orsolya
Digitális Iskola tulajdonosa

 
 
Ha konkrét, lépésről lépésre vezető gyakorlati segítség kellene, nézz szét az elérhető tanfolyamaim között:

INGYENES ANYAGOK

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük