Menü Bezárás

Mindenből elegem lett, és beleálltam

Ma arról mesélek neked, mikor és miből lett totálisan elegem, és mire jók néha a nagy pofonok.

Amikor bő egy éves munkával rendbe tettem a titkárság ügyintézését, és egyéb dolgait, és már szépen lehetett volna normális körülmények között dolgozni… nem találod ki, mi történt. Hát igen, újabb fordulat. Milyen meglepő, ugye? 🙂

Fizetési nehézségei támadtak a cégnek, csökkent, majd késett a fizetésünk hónapokig, így bár magát a munkát és a kollektívát nagyon szerettem, felmondtam. Ott álltam egy iskolás és egy óvodás gyerekkel, és fogalmam sem volt, most merre tovább. Rengeteg helyre adtam be álláspályázatot, de legtöbb helyről még csak választ sem kaptam.

És akkor elegem lett. 

Elegem lett abból, hogy mindig másoknak vagyok kiszolgáltatva: létszámleépítésnek, cégbezárásnak, cégcsődnek. Elegem lett abból, hogy hiába adok bele mindent a munkámba, hiába végzem jól amit csinálok – akkor is más cégében dolgozom, ahol semmi nem rajtam múlik, bármikor dönthetnek úgy, hogy pápá!
Ekkor jött el az a pont, hogy vettem egy nagy levegőt, és vállalkozóként a magam ura lettem.

Elsőként egy ékszer értékesítő cégnek kezdtem dolgozni vállalkozóként, bár ez még inkább közel állt egy alkalmazotti munkához. Értékesítő és egyben értékesítői csoportvezető is voltam, területi igazgatói szintig vittem, és közben valahogy úgy alakult, hogy a munkatársak számítástechnikai “hogyan csináld” képzése is rám testálódott. Ezt nagyon szerettem, mert kiélhettem a kreativitásomat, és folyamatos örömforrás volt, hogy sokaknak adhatok át új, hasznos tudást. 

Nagyon szép időszak volt, de…

Igen, már megint egy de. Itt is fizetési nehézségek adódtak, nem kaptam meg nagyon sok pénzem, amiért megdolgoztam, szóval visszakerültem ugyanabba a helyzetbe, mint amiben a vállalkozóvá válásom előtt voltam. Azért pozitívum, hogy itt már rutinosabban kezeltem az újabb újrakezdést 😀

Akkor és ott fogadtam meg, hogy ezután nem mások cégét akarom építeni, hanem a saját vállalkozásomban akarok dolgozni, mert abban valóban csak rajtam múlik minden.
Ennyi sok hegymenet és hullámvölgy után végül rájöttem, hogy azt akarom csinálni, amihez a legjobban értek és amit legszívesebben csinálok: a tanítást. Amire eredetileg is készültem.

Így kezdődött.

Itt dőlt el, hogy erre építem a saját vállalkozásom: hogy segítsek másoknak is felfedezni a számítástechnika szépségeit, lehetőségeit, hogy ezáltal megkönnyítsem a  munkájukat, kitágítsam a lehetőségeiket. Hogy türelemmel segítsek egyszerűbbé és érthetővé tenni azt, ami bonyolultnak tűnik.

Ám ha azt gondolod, innen sima volt az út…hát ne hidd 🙂 voltak még megoldandó feladatok, de erről majd legközelebb. 

Addig is szívesen elolvasom a véleményed, vagy a hasonló tapasztalataidat, ha megosztod velem. Írj bátran hozzászólást a bejegyzéshez.

Szabó Orsolya
Digitális Iskola tulajdonosa

 
 
Ha konkrét, lépésről lépésre vezető gyakorlati segítség kellene, nézz szét az elérhető tanfolyamaim között:

INGYENES ANYAGOK

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük