Menü Bezárás

Sárga csekk, posta, sorban állás? Felejtsd el!

Sárga csekk, posta, sorban állás? Felejtsd el!

Sárga csekk: viszlát! ​

Szinte mindannyiunknak érkezik havonta néhány olyan csekk, amivel postára kell mennünk. Közlekedni kell, sorban kell állni, várakozni, egy csomó időnket – és akár pénzünket is – elpocsékoljuk erre. Ha összeszámolnád, egy évben mennyi időt ad ki az összes sárga csekk befizetése… elég sokra jönne ki. Pedig ezt az időt akár mással is tölthetnéd…

Vagy mégsem feltétlenül kell a sárga csekk miatt postára menni?

Jó ideje elérhető már az az alkalmazás, ami lehetővé teszi a legtöbb postai csekk otthonról, kényelmesen is megoldható befizetését. Csak sajnos tapasztalat szerint nagyon sokan nem is tudnak róla. Pedig mennyivel egyszerűbbé teszi a mindennapok ügyintézését!

Lehet, hogy még te sem ismered azt a lehetőséget, hogy akár interneten keresztül, telefonról is befizetheted a csekkjeid többségét? Akkor épp itt az ideje, hogy megismerd és alkalmazd.

Nézzük, hogyan működik.

A legtöbb postai sárga csekk tartalmaz egy ún. QR kódot. Ez tartalmazza a befizetéshez szükséges azonosító adatokat (fizetendő összeg, címzett, fizetés jogcíme, ügyfélazonosító). Így elég csak ezt a kódot beolvasnod az okos telefonoddal, a megfelelő alkalmazásban, és a csekked máris fizethető interneten keresztül.

Amelyik csekkeden van ilyen, azt egyszerűen befizetheted az iCsekk mobil alkalmazáson keresztül, amit ezen a linken letölthetsz a telefonodra:

(A linkje külön: https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.dijnet.digicsekk)

Visszaigazolás

A befizetésről elektronikus visszaigazolást is kapsz emailben, ezeket elteheted egy mappába a leveleződben, így ha bármikor szükséges, tudod igazolni a befizetés megtörténtét. A sárga csekkre pedig érdemes ráírnod, hogy mikor és min keresztül fizetted, így ha a papír csekkeket lefűzve is tárolod, kétszeresen is megjegyzed, hol keresd a visszaigazolást a befizetésedről, ha netalán igazolni kellene valami miatt.

(Azt javaslom, gmail.com levelezőt használj, mert ez a legmegbízhatóbb, minden más ingyenes levelezőben sok levél eltűnik. A gmail levelező használatáról, sok hasznos funkciójáról – sok-sok más mellett – ezen a tanfolyamunkon is tanulhatsz.)

A másik lehetőség, ha a dijnet.hu oldalon regisztrálsz, azon keresztül is több szolgáltató számlája befizethető kártyával.

(Mindkét lehetőséget akkor tudod használni, ha van bankszámlád és ahhoz bankkártyád)

Szabó Orsolya
Digitális Iskola tulajdonosa

 
 
Ha konkrét, lépésről lépésre vezető gyakorlati segítség kellene, nézz szét az elérhető tanfolyamaim között:

INGYENES ANYAGOK

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük