Tudományos tény:

a dinók nem értettek a számítógéphez.

Jól ki is haltak...

Te ne legyél "dinoszaurusz"!

Ha hagyod, az informatikai világ úgy elhúz melletted, hogy csak pislogni tudsz, mint dinó a meteorbecsapódás előtt...

Fejleszd az informatikai tudásod, és szó szerint kinyílik előtted egy új világ!

Valószínűleg voltál már olyan helyzetben, hogy

 • legszívesebben földhöz csaptad volna a számítógéped, mert juszt sem azt csinálta, amit te szerettél volna.
 • bosszankodtál, mert meg kellett volna oldanod egy feladatot a laptopon, de fogalmad sem volt, hogy azt hogyan lehetne kivitelezni.
 • mások lekezelően, sajnálkozóan bántak veled, amikor – szerintük – egyszerű számítógépes dolgokban kértél segítséget.
 • ha segített is valaki, nem volt hozzád türelme, hogy elmagyarázza, így legközelebb már kérdezni sem mertél.
 • megkaptad az unokáidtól/gyerekeidtől: “ugyan, mit nem értesz ezen, hiszen ez tökegyszerű!” 

Ezek igen-igen ciki és kellemetlen helyzetek, igaz?

A mai egyre inkább számítógépre épülő világban bizony nem vagy könnyű helyzetben, ha a számítógépes ismereteid nem a legfrissebbek, vagy épp nem is nagyon vannak, mert az iskolában még nem tanultál ilyesmit. És nagyon sokszor hátrányba is kerülhetsz emiatt.

Nyilván, nem kell mindenkinek programozónak lennie, de egy alap felhasználói tudás ma már elengedhetetlen. És egyre több minden sorolódik már az alap felhasználói tudás körébe. Hiszen lassan már mindenhez használnunk kell a számítógépet vagy az internetet: a munkánkhoz, a hobbinkhoz, a szabadidőnkhöz, és a hétköznapokban is szükségünk lehet különféle számítástechnikai tudásra.

Kell, ha online akarunk ügyeket intézni; ha a gyerekeknek, unokáknak akarunk segíteni az online tanulásban; ha elektronikusan akarunk receptet íratni; ha online akarunk vásárolni; ha időpontot akarunk foglalni valahová; ha esetleg otthonról akarunk (kell) dolgozni. Végtelen a sor.

Biztosan te is tudnál a felsoroltak mellé tenni néhány saját “élményt” amikor elkelne egy alaposabb informatikai tudás, ugye?

Számtalan olyan terület van még, ahol örömmel, élvezettel használhatnád fel a számítástechnikai tudásodat arra, hogy egyszerűsítsd, könnyítsd a saját feladataidat, vagy hogy kiélhesd a benned szunnyadó kreativitást.

Le kellene mindezekről mondanod csak azért, mert az iskolában neked még nem volt informatika órád?

Hát egy fittyfenét.

A bűvös "hetesfogat"

Ez a világ már nem az a világ, ahol bele kellene törődnöd abba, hogy ha “nem voltak szerencsések az indulási körülményeid”, akkor bizony így jártál…
Ma már szó szerint minden információ  elérhető közelségben van,  mindegy hány éves vagy, és mindegy hol laksz. 

Bármit megtalálhatsz az interneten – ha tudod, mit, hogyan és hol keress.
És ez egy kicsit a 22-es csapdája is, hiszen ha az alap számítógépes tudásod nincs meg, akkor keresni is nehéz… 

Mi szükséges ahhoz, hogy te, felnőtt, akárhány éves, elfoglalt, dolgozó emberként, sikeresen el tudd sajátítani ezt a számodra még kevéssé felfedezett területet, az informatikát? Az alábbi 7 pontban összefoglaltam a leglényegesebbeket:

 1. Elsősorban arra van szükséged, hogy az alapokat megszerezd, fejleszd, és azokat magabiztosan használni tudd.
 2. Kell, hogy legyen türelmes segítséged,  hogy a saját tempódban sajátíthasd el az új dolgokat.
 3. Érthető magyarázatok is kellenek, hogy ne érezd úgy, mintha kínaiul tanulnál, hanem hétköznapi, könnyen érthető formában kapd meg az új ismereteket.
 4. Gyakorlatorientált oktatásra van szükséged, hiszen ténylegesen, élesben használni akarod a tanultakat, nem az a lényeg, hogy az elméletet bebiflázd.
 5. Kötetlen, nem helyhez és nem fix időhöz kötött tanulási lehetőségre van szükséged, hogy a saját napirendedhez igazodva tudj tanulni, amikor éppen ráérsz.
 6. Bármikor elérhető, bármikor ismételhető leckék is kellenek, hiszen tudjuk, ismétlés a tudás anyja 🙂
 7. És jó ha van egy közösség is, ahol meg tudod beszélni a “sorstársakkal” az aktuálisan feldolgozott tananyaggal kapcsolatos kérdéseidet is. Ahol nem ciki kérdezni, sőt…

Na de hol találod meg mindezt egyben?

Van egy jó hírem számodra 🙂

Több éve dolgozom online, nagyon sok emberrel kerültem kapcsolatba a munkám során, így megtapasztaltam, hogy mik azok az ismeretek, amik sokaknál hiányoznak – pedig hasznukra lennének.

Folyamatosan sok megkeresést, kérdést kapok ismerősöktől, régi tanítványoktól különböző alkalmazások működésével kapcsolatban. A nekik való segítségnyújtás során rálátok azokra a részletekre, amik általában nehezen érthetőek, amit alaposabban el kell magyarázni, vagy példákkal szemléltetni. 

A valós tapasztalatok alapján egy olyan oktatóanyagot állítottam össze, ami egy jóóó alapos technikai tuningot biztosít a számítógép- és internet használathoz kapcsolódóan: ez a tudásanyag a “Digitális Kiképző a mindennapokra” nevet kapta.

Csupa olyasmit találsz benne, ami a hétköznapok során, a magánéletben vagy a munkád során adódó számítógépes, internetes feladatok elvégzéséhez igen hasznos plusz tudással ruház fel.

Minden modulja úgy épül fel, hogy ha teljesen ismeretlen is számodra, akkor is meg fogod érteni, mert nem csapunk rögtön a közepébe: alapoktól, lépésenként épül fel egy-egy téma, rengeteg videós anyaggal, így nincs olyan, hogy ezt vagy azt nem érted meg a leírtak alapján. Csak megnézed a videót – ha kell, akár többször is – és lemásolod.

Képzeld csak el, milyen szuper érzés lesz, amikor

 • bármilyen hétköznap adódó számítógépes feladatot pikk-pakk játszva meg tudsz oldani.
 • nem szorulsz rá minden kis piszlicsáré dologban a gyerekek, az unokák, vagy a szomszédpisti segítségére, hanem önállóan, magabiztosan meg tudod csinálni.
 • nem kap el a gyomorgörcs, ha a munkahelyen rád bíznak egy adminisztrációs feladatot, amit számítógépen kell végezned.
 • nyugodt vagy, mert szükség esetén a home office sem mumus számodra, tudsz otthonról online is dolgozni, mert az ehhez szükséges alkalmazások ismerete és magabiztos használata már gyerekjáték neked.
 • tudsz segíteni a gyereknek, ha ismét online tanulásra kerül a sor, és nem kerülget az idegbaj amiatt, hogy kit kérj meg segíteni.
 • könnyedén el tudsz készíteni pl. egy ízlésesen megszerkesztett képes hirdetést, hogy könnyebben eladd a felesleges holmijaidat, vagy a házadat vagy az autódat az interneten.
 • elegendő ismereted van ahhoz, hogy elkészíts egy egyszerűbb weboldalt, ahol bemutathatod a hobbidat az ismerőseidnek.
 • büszke lehetsz magadra, mert pl. meg tudsz írni és szerkeszteni egy könyvet teljesen önállóan, és még a borító látványtervét is te csinálod.
 • a gyerekeid, unokáid kitörő örömmel és elismeréssel fogadják, ha karácsonyra készítesz nekik egy online játszható kirakójátékot, vagy egy online lapozható fotóalbumot.
 • a havi kiadásokat, bevételeket táblázatban tudod vezetni a gépeden, olyan műveleteket tudsz megadni benne, amik maguktól számolják a számolnivalót, és így tervezni is sokkal egyszerűbb.
 • új lehetőségek nyílnak meg előtted, mert rengeteg olyasmit is meg tudsz csinálni, amit korában nem.

Ez az oktatóanyag mindezt megadja neked. 

Milyen témákat találsz az oktatóanyagban?

A kis nyilakra kattintva lenyithatod az egyes témákat, és olvashatod a részleteket.

 • Online naptár használata: mindenhonnan eléred, sosem hagyod el! Emlékeztetők, többféle naptár használata, másokkal közös naptárak készítése, stb., mind segítségedre lehet akár családon, ismerősi körön belül, akár munkában is.
 • Megbízható levelező: ismerd meg a Gmail leghasznosabb funkciót, trükkjeit. Ugye neked is fontos, hogy biztonságos levelezőt használj? Főleg ha egyszerűsíthetsz is vele sok feladatot.
 • Online időnyilvántartás: Ugye jártál már úgy, hogy rácsodálkoztál, ugyan mivel is ment el a napod? A Clockify időnyilvántartó rendszerrel felmérheted, és optimalizálhatod is az időbeosztásodat. Egyaránt hasznos lehet mindennapi használatra, de munkához is.
 • Feladatok tervezése, kiosztása a Trelloval: ezt tuti szeretni fogod! A családi munkamegosztásban, feladatlisták készítésében és nyilvántartásában, de munkahelyi közös csoport munkában is szuper eszköz.
 • Helyesírás ellenőrzése: nincs többé baki! Nem lehet mindenki szuper helyesíró – de mindenki tehet azért, hogy a keze alól kikerülő írások ne hemzsegjenek a hibáktól. Megtanuljuk ennek a módját is, és nem kerülsz többé kínos helyzetbe a neten.
 • Légy a Canva bajnoka!
 • Különböző grafikákat szerkeszthetsz profi színvonalon, grafikai előképzettség nélkül is
 • Névjegy, szórólap, plakát, órarend, logó, különböző online felületekre való grafikai anyagok, bemutatók, mozgó képes mini videók, infógrafikák, bemutató brosúrák, és  még rengeteg egyéb, aminek az elkészítésére képes leszel.
 • Hozd formába a dokumentumaidat!
 • A szövegszerkesztő ismerete ma már minden számítógépet használó munkahelyen alap elvárás, de a mindennapokban is sok területen hasznát veheted.
 • Töviről hegyire megismerkedünk a Google Docs lehetőségeivel: ez egy olyan, online felületen használható szövegszerkesztő, ami minden operációs rendszeren ugyanúgy jelenik meg – így tuti nem lesz olyan gond, hogy nem azt látod a képernyő videókban mint amit a gépeden.
 • Kompatibilis a legtöbb irodai és otthoni gépen meglévő Microsoft Word szövegszerkesztővel – így ha ezt megtanulod, utána már azzal is boldogulsz.
 • Készíthetsz a segítségével különféle dokumentumokat, leveleket, táblázatokat, és akár még a könyved is megírhatod benne 🙂
 • Birkózz meg könnyedén az adatokkal!
 • Megismerjük a Google másik hasznos ingyenes alkalmazását, a Google Sheets-et. Szintén online elérheted, bárhonnan, kompatibilis a Microsoft Excellel, nem lesz eltérés a géped monitorán és a képernyő videókon látottak között. 
 • Segítségével készíthetsz táblázatokat, diagramokat, kimutatásokat, használhatsz a feladataid elvégzését könnyítő műveleteket, készíthetsz űrlapokat is.
 • Irodai jellegű munkáknál plusz pont, ha értesz a táblázatkezeléshez, de otthon is sok hasznos funkciója lehet (pl. nyilván tarthatod, tervezheted segítségével a pénzügyeidet)
 • A Google Diák segítségével bármit szépen, átláthatóan, érthetően és izgalmasan bemutathatsz másoknak!
 • Különböző sablonok használatával érdekes mozgóképes prezentációkat készíthetsz pl. a  munkádhoz, de akár otthon,  a gyerekeknek is élvezetesebben elmagyarázhatsz, bemutathatsz fontos dolgokat. 
 • Készíthetsz vele mozgó képeket, videókat, számtalan variáció lehetséges.
 • Ma már szinte megkerülhetetlenek a közösségi média platformok, legtöbben a Facebookot használjuk.
 • Jó ha tudod, mi a különbség a Facebook profil, oldal, és csoport között, sőt, ezek létrehozását és használatát is megismerjük.
 • Hozz létre saját oldalt vagy közösséget a Facebookon – akár a hobbid, munkád népszerűsítésére, vagy egyéb célra is.
 • A Google Site segítségével teljesen ingyenesen lehet saját weboldalad, bármilyen célra, tárhely vásárlása nélkül.
 • Ha szeretnéd, saját domain névvel is használhatod, teljes értékű weboldalt készíthetsz gyorsan, könnyen ennek a modulnak az elsajátításával.

Kiknek ajánlott és kiknek nem?

Neked való, ha…

 • jelenleg még sokszor szorulsz segítségre számítógépes dolgokban
 • eleged van abból, hogy megmosolyognak azért, mert nem tudsz megcsinálni valamit
 • nyitott vagy a tanulásra, az új dolgok megismerésére
 • tudod, érzed, érted, hogy lépést kell tartanod a digitális világ fejlődésével, legalább felhasználói szinten
 • terveidhez, céljaidhoz segítségedre lenne egy kicsit (nagyon) szélesebb körű digitális jártasság
 • növelnéd a munkaerő piaci értékedet
 • el akarod kápráztatni családodat, ismerőseidet újonnan szerzett tudásoddal, digitális kreativitásoddal 

Nem való neked, ha…

 • szerinted a számítógép felesleges, semmire sem jó, és használja az, akinek két anyja van, te inkább a dinókkal maradnál…

Mennyibe kerül?

Ha a gyakorló feladatokkal rögzítenéd és ellenőriznéd is a megszerzett tudásodat, és kihasználnád a támogató közösség segítségnyújtási lehetőségét is, akkor ez a te csomagod.

Digitális Kiképző a mindennapokra

29 990 Ft
 • 7 téma, 19 lecke
 • 78 oktatóvideó, több mint 6 órányi felvétel
 • 15 gyakorlati feladat
 • Facebook csoport tagság
 • Bónuszok

Hallgatóink mondták

“Nekem is nagyon tetszik a tanfolyam, sok újat tanultam. Nem ismertem sem a Trello-t, sem a Clockify-t, és a Gmail-ről is tanultam újat. Mostantól biztos használni fogom őket. Kíváncsian várom a továbbiakat.”

Juhász Krisztina

“Nagyon tetszik a tanfolyam! Sok újat tanultam, pedig használtam már korábban pl. a gmailt és a trellot is. Szuperek a videók! Köszönöm, hogy itt lehetek!”

Szécsi Andrea

“Szia Orsi, küldöm a Clokify feladat megoldást. Ezúton is köszönöm az érthető magyarázatokat. Nagyon szimpatikus, ahogy az oktatási anyagot összeraktad. Már türelmetlenül várom, hogy mindet élesben is használjam.”

Pintér Noémi

“Kicsit lemaradtam, két iskolás lányom van, nem is olyan egyszerű velük az otthon tanulás. Azért igyekszem pótolni. Sok újat tanulok én is. Nagyon tetszik a tanfolyam! Köszönöm, hogy itt lehetek!”

Katonáné Csige Katalin

“Én is még csak az elején tartok, de nagyon jól felépített a tanfolyam, és nekem kifejezetten tetszik, hogy tényleg úgy mutatod be a dolgokat, hogy a kezdők is követni tudják. Szóval én nagyon örülök, hogy tag lettem.”

Zilaji Krisztina

“Nagyon jók, és mindenki  számára érthetőek a videós anyagok. Visszanézhetőek, leállíthatóak, párhuzamosan lehet elkészíteni a házi feladatokat, stb… Az 5-6-7 perces anyagok számomra tökéletesek. Sokkal jobbak, mint az írásos tananyag.”

Rusz Györgyné

“Én nem vagyok túl tapasztalt az internet világában, annak ellenére, hogy több üzlettel foglalkoztam, foglalkozom most is. Ez a tananyag nagyon nagy segítséget nyújt ezekhez az üzletekhez. A videók világosak, érthetőek. Arról nem is beszélve, hogy ez megmarad, és később is tudom alkalmazni.”

Erős Zsuzsanna

“Nagyon jól felépített a tematika, kezdők és gyakorlottabbak számára is hasznos a tanfolyam. Nekem kifejezetten tetszik, hogy írott anyag és videó is van, ez feltétlenül megkönnyíti a tanulást. Kíváncsian várom az új témákat, leckéket, köszi Orsi!”

Mellen Katalin

“Az anyagok érthetőek, és a videók alapján könnyen el lehet készíteni az adott feladatot. Az is egy fontos, hogy bármikor vissza lehet nézni a leckéket. Még az elején tartok, de máris nagyon sok hasznos dolgot tanultam.”

Svetics Adrienn

Gyakran feltett kérdések

Mennyi időráfordítást igényel a tanfolyam?

Egyszerre kapsz hozzáférést a leckékhez és feladatokhoz. A feldolgozási határidő nincs megszabva, úgy, olyan beosztásban dolgozod fel, ahogy neked kényelmes, amikor időd van rá. Ha napi 20-30 percet rá tudsz szánni, akkor egészen jó ütemben tudsz haladni.  Lesznek olyan részek, amikor célszerűbb többször, rövidebb időre mellé ülni, de lesz olyan is, ami inkább egyben igényel több időt. Határidők nincsenek – de azért próbálj folyamatosan haladni. 
Az egyes leckékhez különböző megoldandó, elvégzendő feladatokat is kapsz, hogy ne csak elméletben, de gyakorlatban is elsajátíthasd az új ismereteket.
A megoldott feladatokat be is adhatod, és azokat rövid időn belül javítjuk/véleményezzük, kapsz visszajelzést a haladásodról – nem vagy magadra hagyva.

Hol és hogyan fogom megkapni a leckéket?

A tanfolyami anyagok egy online oktatóteremben lesznek elérhetőek. Ide akkor léphetsz be, amikor éppen van rá időd. Ehhez mindössze egy gmailes email címre lesz szükséged (célszerű már eleve gmail.com-os email címmel jelentkezned). Itt az oktatóteremben tudod követni a kiadott leckéket és feladatokat, a tantermen belül tudsz tőlem privát üzenetben kérdezni, ha valami nem érthető, tudod követni, melyik feladattal vagy kész, melyik van még hátra. Erről az online teremről és a használatáról lesz videós segítség is, így nem kell megijedned, ha ilyet még nem használtál. Biztos vagyok benne, hogy tetszeni fog a felület 🙂
A videós leckék több rövidebb videóból állnak, hogy egyszerre ne kelljen órákig a monitor előtt ülnöd. Bármikor belefér időben egy újabb rövid rész.

Kell-e a tanfolyam során elutaznom valahová?

A tanfolyam teljes egészében online zajlik, így sosem kell személyesen elmenned sehová. A kapcsolattartásra több mód is, van, teljesen biztonságosan.

Külföldön élek, jelentkezhetek-e a tanfolyamra?

Igen, ebben az esetben is minden további nélkül jelentkezhetsz. Egyedül annyit kérnék, hogy a jelentkezési űrlapon magyarországi számlázási címet adj meg, amire az elektronikus számlát kiállíthatom.

Lesz-e egyéb költségem a tanfolyam árán felül, ha elkezdem?

Ha weboldalt készítesz, ahhoz szükséged lehet (nem kötelező) egy domain névre. A domain név (az oldalad neve) kb. 2-3000 Ft (1 vagy 2 évre).

Olyan weboldalt fogunk készíteni, amihez nem lesz szükséged tárhelyre (de ne aggódj, ez nem egy ingyenes weboldal készítőben készült, reklámokkal telepakolt oldal lesz).

A tanfolyamon tanult eszközök, szoftverek mindegyike ingyenesen használható.

Mikor indul és meddig tart a tanfolyam?

A tanfolyam folyamatosan elérhető, akkor kezded, amikor neked alkalmas. Az, hogy meddig tart, egyedül rajtad áll, attól függően, mennyi idő alatt dolgozod fel a leckéket, milyen időközönként és mennyi időt szánsz a tananyagra és a gyakorlati feladatokra. Ha pl. napi egy órában foglalkozol a leckékkel, kb. egy hónap alatt a végére is érhetsz. De nincs időkorlát, a hozzáférésed korlátlan ideig fennáll.

Mire jó a Facebook csoport?

Közös ötletelésre, problémafelvetésre és feladatmegoldásra létrehozott Facebook csoportunkban is találhatsz választ egy aktuális problémádra, sőt még barátságokat is köthetsz.

Megrendelés

Mi történik a megrendelés után?

A megrendelő űrlap beküldése után néhány percen belül megkapod automatikusan a díjbekérő emailt, benne a fizetéshez szükséges információkkal.

A tanfolyam díjának beérkezését követően ismét emailt kapsz, benne a számláddal, egy másik emailben pedig megkapod a meghívót az online tanteremhez.

Ha valamelyik levelet nem találod, mindenképpen ellenőrizd a spam mappát is, illetve Gmail esetén a Közösségi és Promóciók mappát is.

Ki vagyok én?

 • Több, mint 10 éve vagyok itthonról dolgozó (online) vállalkozó.
 • Kivitelezőként, online segítőként vannak ügyfeleim.
 • Készítettem jó néhány online tanfolyamot, ahol tanítottam több száz embert különféle témákban: levelezőrendszerek használata, videókészítés, képszerkesztés, prezentáció készítés, honlapkészítés, üzleti kommunikáció, irodai programok használata.
 • Felépítettem és működtetek néhány automatizált online rendszert.
 • Folyamatosan tanulok új dolgokat (most éppen programozást).
 • Elég széles körű az érdeklődésem, és (tanítványaim szerint) a tanfolyami anyagaim összeállítása, felépítése, nyelvezete könnyen érthető és tanulható.
 • Ennek a tanfolyamnak az anyagát a saját vállalkozásaim felépítése során összegyűjtött ismeretekből és tapasztalatokból állítottam össze.

A weboldal tárhelyszolgáltatója az
MikroVPS Informatikai és Szolgáltató Kft.
9985 Felsőszölnök, Hármashatár út 33.
(Cg.18 09 114076, adószám: 25189861-2-18)
Telefon: +3694200210
E-mail: support@mikrovps.hu